• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VÄSSA VARDAGSMATEN MED FREDAGSKOCKEN

Datum:
Kontakta oss vid intresse

Kursinnehåll:  
Vad tycker vi är gott och hur lyckas du få ihop en smakrik vardag? Mer än vad vi tror går att förbereda. God mat behöver inte innehålla många ingredienser eller vara svår att tillaga, välj rätt råvaror och bli mer smaksäker.

Dagen inleds med ett teoripass där Mattias Larsson går igenom:

  • hur du blir mer smaksäker, vad är smak och vad uppfattar vi som gott?
  • hur du kan planera och vad det finns för tips för att lättare få ihop vardagen
  • hur du blir mer kreativ och kan utveckla din matlagning

Sen blir det dags att kliva in i köket och praktiskt gå igenom vad vi har lärt oss. Vi börjar med att laga några för dagen utvalda lunchrätter och sätter igång ett par långkok. Efter lunch tar vi oss an sex nya rätter och avslutar med provsmakning och diskussion där vi knyter ihop dagens kunskap.

Varmt välkomna att ta del av Mattias Larssons gedigna kunskap och medryckande energi!

Kursledare: Mattias “Fredagskocken” Larsson
Mattias Larsson är kock, kokboksförfattare, föreläsare och måltidsinspiratör. Han började sin karriär för 25 år sedan och har arbetat på flertalet erkända restauranger i Sverige. 2006 startade han den egna verksamheten Modern Gastronomi. Mattias är också känd under namnet Fredagskocken ®. Namnet fick han då han varje fredag i drygt fem år gästade Adam Alsing och Gry Forsell i Mix Megapol. Idag kan vi bl.a. se honom som gäst i TV4:s Nyhetsmorgon och i matmagasin som Allt om Mat. Mer om Mattias Larsson finner du här.

Pris: 2995 kr
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.