• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

DESSERTER

MED SMAK FÖR DET SÖTA

Datum: just nu har vi inget tillfälle inbokat, kontakta oss vid intresse

Restaurangakademiens Dessertkurs med Joel Lindqvist hade premiär hösten 2015 och sätts nu upp för tredje gången. Joel kommer här att guida oss genom sitt dessertkök som han själv beskriver som naturligt, grönt, säsongsanpassat och modernt.

Vi kommer under dagen att få göra flertalet olika sorbeter och glassar på vilda örter, växter och ostron. Det blir också parfait i nya former genom användandet av flytande kväve, mousser i vakuum-maskin och sifoner, såser spräckta med klorofyll och annat spännande. Joel kommer även visa moderna uppläggningstekniker och prata om hur han tänker när han kombinerar olika smaker.

DU: Befinner dig redan inom restaurangbranschen. Din inriktning och ditt stora intresse ligger hos det söta och kanske är målet att bli chefskonditor. Nu behöver du redskapen för att kunna skapa desserter som blir pricken över i:et på en fantastisk middag.

OMFATTNING: Dessertkursen omfattar en heldag mellan 9.00-16.00.

KURSLEDARE: Joel Lindqvist
Joel arbetar idag som Head Pastry Chef på Clarion Malmö Live. Tidigare har han jobbat mycket i Köpenhamn, på bland annat den avantgardistiska Mielcke & Hurtigkarl som dessertkock. Joel har även tävlat med Skåne Kulinar på dessertsidan och tog OS-silver i Erfurt 2012. Han är också vinnare av Kanal 5:s Dessertmästarna 2014.

PRIS: 2 850 kr exkl moms

Kontakta oss