• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Tre sorters sill

4 pers


Citron- och koriandersill
Ingredienser
4 urvattnade sillfiléer skuren i skivor
1 citron 
1msk koriander
1 liten gul lök i skivor

Till lagen
Ingredienser
1/2 dl 12 procentig ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten

  1. Blanda samman ingredienserna till lagen och rör tills sockret löst sig.
  2. Tillsätt saften av en halv citron plus skalet i fina strimlor. Skär den andra halvan av citronen i skivor och dela skivorna i kvartingar.
  3. Lägg ner sillfiléerna i lagen tillsammans med citronbitarna och en msk grovt krossad koriander. Låt dra minst ett dygn.


Forellromssill 
Ingredienser
4 urvattnade sillfiléer skuren i skivor
1 dl majonnäs
2 msk gräddfil
1 msk hackad dill
2 msk forellrom
salt och vitpeppar

  1. Blanda ihop majonnäs, gräddfil, forellrom, dill. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd ner sillen. Låt stå över natten.


Havtornssill
4 urvattnade sillfiléer skurna i skivor
0,5 gul lök skuren i båtar
0,5 morot skuren i tunna skivor
1 dl havtorn
2 lagerblad
3 vitpepparkorn

Till lagen
Ingredienser
1/2 dl 12 procentig ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten

  1. Blanda samman ingredienserna till lagen och rör tills sockret löst sig.
  2. Tillsätt resterande ingredienser. Låt dra minst ett dygn.

Till de här rätterna dricker du med fördel Saltörens Akvavit
(nr 86613 på Systembolaget) Läs mer om drycken här!