• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Tartiflette

4 portioner

Ingredienser
1 st reblochon
1 kg amandinepotatis
1 st vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
20 g smör
200 g syrad grädde/Crème fraîche
gräslök till servering 

  1. Skala och koka potatisen. Låt svalna.
  2. Kantskär osten och skiva potatisen. Skala och hacka vitlöken.
  3. Smöra en ugnsfast form. Varva ost, potatis och vitlök.
  4. Häll över det vita vinet samt grädden.
  5. Baka av i ugn 180 grader tills det fått färg.
  6. Toppa med skivad gräslök 
  7. Servera med sallad, syltlök och cornichon (tillval charkuterier för ej vegetariskt)

Till den här rätten dricker ni med fördel Chablis Premier Cru Les Fourneaux Domaine Louis Moreau, Frankrike, 2014
(nr 75845 på Systembolaget)

Alkoholfritt alternativ: Pärlande Skånsk Ekologisk Äppelmust
(nr 1996 på Systembolaget)