• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Svensk krabba red curry indian style med koriander och friterat rispapper

Smarrigt skaldjursrecept från Julius och köket!

Ingredienser
5 levande krabbor
2 citrongräs
1 bit ingefära
1 knippe koriander
1 röd chili
1 msk korianderfrö
1 stjärnanis
3 limeblad
1 msk sesamfrö
3 msk rödcurrypasta
1 msk tomatpure
1 msk sesamolja
4 msk rapsolja
3 dl matlagningsyoghurt

  1. Skala ingefäran och skär den i mindre bitar
  2. Skär ner citrongräset fint
  3. Mixa med resterande ingredienser utom yoghurten till en massa
  4. Blanda ner yoghurten och smaka av med salt
  5. Koka upp vatten i en stor kastrull
  6. Smaka av med salt och lite vitvinsvinäger
  7. Koka krabban ca 1 minut. Lyft upp och kyl i isvatten
  8. Knäck klorna med en kniv och stick hål på kroppen
  9. Lägg den i en ugnsfast form och slå på curryblandningen
  10. Baka i ugn ca 8 minuter på 170 grader

 

Friterat rispapper
Ingredienser
10 blad rispapper
2 liter frityrolja

  1. Värm oljan till 190 grader
  2. Fritera rispapperet tills det puffat. Lyft upp och lägg på papper så överflödig olja sugs upp
  3. Salta

 

Servera krabban med nykokt jasminris, lime, rispapper och mycket koriander