• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Svampsoppa med stekta kantareller bondbönor och löjrom

10 pers.

Ingredienser
500 g blandad svamp (kantareller, Karljohansvamp, skogschampinjoner)
2 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
4 dl vittvin
8 dl god kycklingbuljong
3 dl grädde
1 stjälk timjan
Chardonnayvinäger

  1. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Ansa svampen fri från sand och barr, hacka.
  3. Svetta löken och svampen i lite smör tills allt är mjukt. Slå på vittvin och timjan. Låt vinet koka ner till hälften.
  4. Slå på kycklingbuljong och koka ner ytterligare. Avsluta med grädden och mixa.
  5. Smak av med salt och lite vinäger.

 

Servera soppan med nystekta kantareller, löjrom och kokta bondbönor.

 

September 2013