• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

STORKÖKSUTBILDNING FÖR OFFENTLIG GASTRONOMI

 – DET VIKTIGASTE KÖKET

KURSSTART: 2 november 2017, fyra heldagar
2/11, 9/11, 10/11 och 17/11

Restaurangakademiens storköksutbildning för offentlig gastronomi riktar sig till dig som arbetar med matlagning i större volymer både i kommunal regi och med en privat aktör. Med utbildningen söker du kunskap till nya arbetssätt och att tänka i andra banor än de invanda. Din vision är att verksamheten framöver ska kunna jobba mer målstyrt samtidigt som arbetslusten förblir intakt.

Utbildningen sträcker sig över fyra dagar och består av både teori och praktik, alla viktiga bitar som ska falla på plats för att köksarbetet ska bli framgångsrikt. Vi börjar i föreläsningssalen för att sedan fortsätta i utbildningsköket på Restaurangakademien där vi omvandlar teorin till praktik. Som avslutning går vi ”live” i köket på Annerstaskolan. Efter avslutad lunch och utbildning erhåller du Restaurangakademiens diplom.  

I utbildningen tar vi upp och fokuserar på:

  • Planering av det dagliga arbetet – hur god planering kan verka kraftigt stressreducerande
  • Presentation i serveringslinjen – hur vi kan förbättra den visuella upplevelsen för våra gäster
  • Mat och myter. Hur vi arbetar aktivt mot de mytbildningar som finns kring barn/ vuxen/ seniormat
  • Nya smaker, annorlunda råvaruval och att tänka utanför ramarna
  • Salladsbuffén – låt den bli ytterligare ett lunchalternativ
  • Jobba klimatsmart ”på riktigt” – svenska bönor, linser och ärtor
  • Improvisationsträning – att utveckla sin smakpalett

FÖRELÄSARE: Huvudföreläsare är Michael Bäckman, kökschef på Annerstaskolan i Flemingsberg. Gästföreläsare är Johan Edström, kock på Bergalyckans förskola, och Even Bakke, kökschef på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Läs mer om föreläsarna här.

KURSAVGIFT: 9 800 kr exkl moms 10 % boka-tidigt-rabatt to.m. 15 juni (8 820 kr exkl. moms)

Anmäl dig här!