• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SKAFFERI, JORDKÄLLARE OCH KALLA HAV

Datum: Söndag 14 januari 2018, kl. 09:30-16:00 
Pris: 2 995 kr per tillfälle (8 985 kr vid bokning av alla fyra tillfällen)

Det här är Vintertillfället av Ett år – Fyra säsonger. Det går att bokas för sig eller tillsammans med de andra tillfällena. Bokar du alla fyra tillfällen samtidigt betalar du endast för tre.

Ett år – Fyra säsonger riktar sig till dig som har ett starkt intresse för råvaror och matlagning och som vill vidareutvecklas som matlagare. Du har erfarenhet och passion för mat och råvaror. Utbildningen ger dig redskap att avgöra kvaliteten på råvarorna och att arbeta utifrån respektive säsong. Du kommer få ta del av hur den professionelle kocken arbetar, lära dig olika handgrepp och arbetsmetoder utifrån råvara, kvalitet och användningsområde. Teori varvas med praktik där utgångspunkten är våra fyra svenska säsonger och de råvaror som kännetecknar dessa. Råvarorna som används är närodlade eller svenskproducerade.

Kursledare: Magnus Albrektsson
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigast anlitade kursledarna på Restaurangakademien. Med sina dryga 20 år på välrenommerade restauranger som Riche, Rolfs Kök och F12 group har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt för bästa inlärning.

HÖST
– oktober

Datum: söndag 15:e oktober 2017
Tid: 9:30–16:00

  • vilt
  • rotsaker
  • svamp
  • köttkvaliteter
  • korv och patéer

VINTER
– januari
Skafferi, jordkällare och kalla hav

Datum: söndag 14:e januari 2018
Tid: 9.30-16:00

  • fisk och skaldjur
  • övervintrande grönsaker – äpple, purjolök, jordärtskocka
  • musselfond, fiskfond
  • potatisspecial – vilka sorter ska vi använda nu, hur vi använder de olika sorterna

VÅR
– maj
Vårens primörer

Datum: söndag 19:e maj 2018
Tid: 9.30-16:00

  • lamm, fågel och ägg
  • vårprimörer – sparris, nässlor, ramslök, rankspenat
  • färskpotatis
  • lättare tillagning, grillning

SENSOMMAR
– september
Sensommar

Datum: söndag 9:e september 2018
Tid: 9:30-16:00

  • nötkött och gris från närliggande gårdar
  • skörd – vad landet erbjuder
  • mangold, pumpa, blomkål
  • kalvfond
  • bär, geléer

Pris: 2995 kr (8 985 kr vid bokning av alla fyra tillfällen)
I kursen ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!