• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Saffransbullar

Saffransblandning
Ingredienser
1g saffran (2 påsar)
20g kokande vatten
20g socker

  1. Blanda saffran, socker och vatten, låt dra i 20 min.

Raskdeg
Ingredienser
500g mjölk
550g vetemjöl
50g jäst

  1. Värm mjölken till 30 grader och blanda ihop till en lös deg med vetemjölet (550g), jäst och saffransblandning.
  2. Låt jäsa övertäckt i 30 min.

Bortgörning
Ingredienser
500g vetemjöl
200g socker
10g salt
200g normalsaltat smör

  1. Rör i resten av vetemjölet (500g), sockret och saltet, kör i maskin några minuter och ha sedan i rumstempererat smör och knåda till en smidig deg som är slät och lätt glansig.
  2. Låt degen vila i ca 30 min övertäckt.