• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Saffransbrulée med karamelliserad apelsinsallad

10 pers.

Saffransbrulée
Ingredienser
7 dl grädde                                                   
3 dl mjölk                                                     
150 g strösocker                                                   
8 äggulor                                                      
2 vaniljstänger                                              
Cassonadsocker
1 g saffran

  1. Koka upp strösocker, grädde och mjölk med saffran och vanilj.
  2. Vispa äggulor lätt. Häll den varma grädd/mjölken över äggen och blanda med en träslev. Låt stå i ca 15 minuter.
  3. Sila upp saffransbruléen i portionsformar och baka av i ugn på 90 grader tills saffransbruléen har stannat. Ta ut formarna och låt kallna.
  4. Strö socker över och karamellisera sockret under grillelement i ugn eller med en gasolbrännare.

 

Apelsinsallad
Ingredienser
5 apelsiner
5 blodapelsiner
1 vaniljstång
Ca 50 g strösocker

  1. Skala och skär apelsinen i filéer. Spar saften i en bunke.
  2. Smält sockret i en kastrull tills det börjar få färg, tillsätt apelsinsaften och den urskrapade vaniljstången. Låt koka i ett par minuter. Ta av från spisen och låt svalna.
  3. När såsen är kall slås den över apelsinfiléerna. Låt ligga och dra en stund och servera till bruléen.

 

November 2013