• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Rimmad kycklingklubba med saltbakad potatis och mojo-rojo

4 pers.

Rimmad kycklingklubba
Ingredienser
8 kyckling drumstick (sista leden på låret)                  
Rimmlag
1 l vatten
2 dl salt
ca 400 g ankfett (går även bra med skirat smör eller neutral olja)
½ vitlök
timjan 

  1. Rimma kycklingen i lagen i två timmar.
  2. Ta upp kycklingen från rimmlagen och torka av den.
  3. Koka i ankfett med vitlök och timjan tills köttet är mört och nästan släpper från benet.
  4. Bryn på kycklingen försiktigt vid servering.

 

Mojo-rojo
Ingredienser
4 paprika, röd                    
2-4 vitlöksklyftor               
2-3 spansk peppar, röd
1-2 dl olivolja                                          
½ tsk kummin
1 msk vinäger, röd eller sherry

  1. Kärna ur och rosta paprikan.
  2. Blanchera (förväll) chilin. Mixa. Rör i krossad vitlök, stött kummin och vinäger. 
  3. Rör i oljan, lite i taget. Smaka av med salt.

 

Saltbakad potatis
Ingredienser
Ca 25 potatisar, små med skal               
grovt havssalt

  1. Tvätta potatisen mycket noga. Koka potatisen med skal i lika delar vatten och salt.
  2. Slå av vattnet när potatisen är färdig och ställ tillbaka kastrullen på spisen och "torka" potatisen. Rör då och då.

 

Februari 2014