• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Rimmad gös med skivad rå svamp, krondillsemulsion, ärtskott, spritärtor och forellrom

10 pers


Rimmad gös
Ingredienser
800 g gösfile
2 msk salt
1 msk socker

  1. Putsa fisken fri från skinn och hinnor. Strö över socker och salt över fisken och låt rimma minst 4 timmar.
  2. Skär den i tunna skivor, gärna halvfryst och lägg på tallrikar.

 

Krondillsemulsion
Ingredienser
100 g krondill
1 msk Dijonsenap
0,5 msk chardonnayvinäger
2 äggulor
5 dl rapsolja
Salt

  1. Mixa krondillen med rapsoljan. Sila. Vispa ihop senap, gulor och vinäger. Häll i oljan långsamt under ständig vispning.
  2. Smaka av med salt.

 

Dekoration
Ingredienser
100 g pillade spritärtor
100 g skivad svamp i säsong
Ärtskott
Olivolja
Citronjuice
100 g forellrom
Krutonger

 

Till den här rätten dricker ni med fördel Cono Sur Single Vineyard Chardonnay, Chile, 2014.
(Nr 6522 på Systembolaget)

 

September 2015