• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Primörsallad med rabarber och hasselnötter

10 pers.
Ingredienser
10  gemsallad
8 gröna sparrisar
8 vita sparrisar
5 stjälkar rabarber
1 dl klippt smörgåskrasse
100 g rostade hackade hasselnötter
1,5 dl brynt smör
2 citroner
salt

  1. Dela gemsalladen på två och grilla eller stek dem hårt i olivolja. Låt dem svalna och skär dem i mindre bitar.
  2. Skär bort den grova delen på den gröna sparrisen.
  3. Gör likadant med den vita men skala dem även noggrant. Grilla eller stek dem i olivolja. Skär dem i mindre bitar.
  4. Skala rabarbern och skiva den tunt på mandolin.
  5. Blanda ihop nötter med brynt smör och smaka av med citronzest och juice.

 

Blanda ihop grönsakerna med dressingen och krassen vid servering. Smaka av med salt.

 

Mars 2015