• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Pankofriterad vit sparris med citronmajonnäs och ramslökssalt

Vårrecept från Julius och köket

Ingredienser
10 st vita sparris
mjöl
äggvita
panko
salt
olja till fritering

  1. Skala sparrisen och skär bort en bit av roten. Koka snabbt i saltat vatten. Kyl av i isvatten.
  2. Torka sparrisen på papper eller handduk.
  3. Vänd i mjöl, uppvispad äggvita och sist panko och fritera precis innan servering i 180° olja.
  4. Ta ur från oljan på papper och strö över ramslökssaltet direkt.

Citronmajonnäs
Ingredienser
2 äggulor
1 msk senap
2-3 msk citronsaft
4 dl neutral rapsolja
2 msk skuren gräslök
salt och peppar

  1. Blanda äggulorna med senap och citronjuice
  2. Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning.
  3. Smaka av med salt, peppar och skuren gräslök

Ramslökssalt
Ingredienser
1 ask ramslök
50 g havssalt

  1. Torka ramslöken i ugn på 50 grader tills den är torr. Mixa med salt.


Till den här rätten dricker ni med fördel Château Gassier Le Pas du Moine, 2015, Côtes de Provence, Frankrike.
(Nr 73752 på Systembolaget)