• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MÖT ÅRETS KOCK 2017 – JOHAN BACKÉUS

Datum:
söndag 26:e november 2017, kl 09:30-16:00
söndag 11:e februari 2018, kl 09:30-16:00

Kursinnehåll:
Den 2:a februari gjorde åtta kockar upp om den ärofyllda titeln Årets Kock 2017 – en titel som förändrar den vinnande kockens karriär för alltid. Efter en hel dags tävlande stod det till sist klart att det blev Johan Backeus som vid prisceremonin fick ta emot guldmedaljen, och därmed stå värd för denna dag på Restaurangakademien.

Innehållet och upplägget utgår från Johans egna önskemål. Vi kan dock utlova recept av hög klass med säsongens råvaror och gedigna tillagningsmetoder.

Johan Backeus är 31 år och arbetar på Aveqia i Stockholm.

Juryns motivering lyder:
“Vinnaren har lyckats exceptionellt bra att skapa väl utvecklade rätter med balanserade smaker, god finnish och prov på tekniskt kunnande. Rätterna ger en god eftersmak som dröjer sig kvar länge i munnen.”

De åtta kockar som tävlade i finalen av Årets Kock 2017 var:

  • Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
  • Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
  • Olle Broström, Fotografiska, Stockholm
  • Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund
  • Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla 
  • Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby
  • Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm
  • Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm

Finalen av Årets Kock 2017 avgjordes på Malmö Arena. Läs mer om tävlingen på www.aretskock.se

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!