• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MED FOKUS PÅ BOURGOGNE

Datum:
onsdag 22 november och onsdag 29 november 2017, kl: 09:00-16:00

Kursinnehåll:
Det råder ingen tvekan om att Bourgogne står högst upp på trendlistan i världen idag. Hos landets restauranger säljs det mer Bourgogne än någonsin och matchningen till den moderna eleganta maten är perfekt. Vinernas popularitet till trots sägs det ofta att Bourgogne är svårt att förstå och förståelse och kunskap är en nyckelfaktor för att lyckas sälja in vinupplevelser till den alltmer krävande gästen. Kunskapen är särskilt viktig när det gäller exklusivare viner, som de från Bourgogne.

Under två dagar kommer du att guidas genom Bourgogne. Vi går igenom bakgrund, geografi, geologi och regelverk samtidigt som vi bekantar oss med hela regionens vinskatt. Kursen leds av Michel Jamais, en av våra huvudlärare på vår sommelierutbildning. Michel gjorde sin första resa till Bourgogne för över 25 år sedan och har sedan dess gjort ytterligare ett 50-tal resor dit och besökt över 200 domäner från Chablis i norr till Mâconnais i söder. I vinmagasinet Livets Goda har han sedan 2004 rapporterat därifrån och anses idag vara en av landets ledande kännare av Bourgogne. Det har även uppmärksammats i Bourgogne, där han 2010 utnämndes till officiell utbildare och ambassadör för den historiska regionen.

Pris: 2950 kr per person exkl. moms

Anmäl dig här!