• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Många vill ha utbildning men vem skall betala?

June 8, 2017 Posted by

Under de senaste fem åren har jag sett en stor förändring inom Restaurangbranschen. Fler och fler vill vidareutbilda sig vilket är roligt för oss på Restaurangakademien men det visar också att vi har kurser och utbildningar som är av hög kvalitet och utgår från branschens behov. Den absolut största förändringen är att även chefer och krögare börjar se vikten av att utbilda sin personal. Tidigare har chefer varit passivt positiva, dvs de har mest tyckt att det är intressant men inte aktivt engagerat sig i personalens vidareutbildning. Denna förändring leder till att frågorna ser annorlunda ut.

Tidigare handlade frågorna mer om utbildningens innehåll. Numera är många i branschen rätt så säkra på att innehållet är bra. Nu vill man veta ”vad kan krogen få ut av utbildningen” och ”hur skall den finansieras”. Låt mig besvara dessa frågor och hör gärna av er om jag är otydlig eller om ni vill veta mer.

Vad kan krogen få ut av utbildningen?

  • En sommelierutbildad anställd säljer upp till dubbelt så mycket jämfört med en icke utbildad. Detta visar både en studie i Kalifornien och vittnesuppgifter från chefer.
  • En kock som har gått vår kökschefsutbildning eller souschefsutbildning har så pass bättre köksprocent att utbildningen har betalat sig inom ett halvår. Detta också enligt uppgifter från chefer.
  • Nyckelpersonal stannar kvar. En misslyckad chefsrekrytering kostar ca 100 000 kronor
  • Generellt mer nöjd personal som leder till att fler stannar och utvecklas

Hur skall utbildningen finansieras?

Här finns det nästan lika många alternativ som krogar. Jag ger förslag på de stora punkterna så får var och en anpassa utifrån sin verklighet.

  • Restaurangen betalar. Skriver avtal med den anställde att om den anställde slutar inom t ex två år så får han/hon betala tillbaka en viss procent av utbildningen.
  • Dela på kostnaden mellan restaurang och anställd.
  • YH-utbildning är gratis. Dock är det på heltid så den anställde är borta från sin arbetsplats under nästan ett år.
  • Söka stipendier, se Restaurangakademiens hemsida om olika stipendier
  • Läs igenom avtalen med era leverantörer. Många leverantörer har en utbildningspott
  • Restaurangen betalar hela utbildningen och får lojal och glad personal som genererar högre resultat.

Maila mig gärna på hanna.halpern@restaurangakademien.se eller ring på 070-555 82 82 så kan vi prata vidare.

Hanna Halpern,
VD Restaurangakademien och Årets Kock



Kommentarer

Comments