• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Kryddgrillad Cote de boeuf med rostade rödbetor och getostsmör

Grillrecept från Julius och köket

4 personer
Ingredienser
ca 500 g cote de boeuf
0,5 msk fänkålsfrö
0,5 msk spiskummin
0,5 msk rosépeppar
salt och svartpeppar från kvarn

  1. Mal kryddorna och gnid in köttet. Salta och peppra. Grilla på utegrill tills du får vacker stekyta på köttet. Grilla färdigt i ugn i 110° eller på indirekt värme på utegrillen tills köttet är 55°. Låt köttet vila i 10 minuter och skär sedan upp det i skivor.


Rostade rödbetor
Ingredienser
1 knippe färska små rödbetor, delade på mitten
olivolja
salt och vitpeppar

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj rödbetorna och fördela dem i en oljad ugnsfast form. Salta, peppra och ringla över olivolja. Sätt in formen i ugnen i 20-25 minuter, beroende på hur stora rödbetorna är.


Getostsmör
Ingredienser
50 g smör, rumstempererat
50 getost
4 sardeller
1 msk olivolja
salt och peppar

  1. Blanda smör, ost och olivolja. Hacka sardellerna och blanda i smöret. Smaka av med salt och peppar.


Servera med en härlig primörsallad.

Till den här rätten dricker ni med fördel Dentellis Gigondas, 2013, Rhonedalen, Frankrike.
(Nr 79294 på Systembolaget)