• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

KNIVTEKNIK

Datum:
meddelas inom kort
kl: 17.30-22.30 

Kursinnehåll:
Att hantera en kniv med rätt handlag är inte bara en kulinarisk prestation utan även en förutsättning för matlagning. Den här kursen kommer vässa din knivteknik och ge dig bättre självförtroende i köket samtidigt som din matlagning når en jämnare och högre kvalitet. Kursen börjar med en genomgång av ergonomin, hur man ska stå och olika grepp. Vi går sedan vidare med att börja hacka, skära och tärna. Sedan går vi vidare med styckning av hel kyckling och fileing av kött och fisk. Under kursen ges en introduktion till olika typer av knivar, hur man skärper och bryner och tar hand om knivarna.

Kursledare: Markus Löfgren
Markus är Restaurangakademiens verksamhetschef. Markus började sin kockbana som lärling på Restaurangakademien under ett år. Därefter jobbade han bland annat i New York på Christer’s innan han kom tillbaka till Restaurangakademien och blev kökschef. Markus är en av våra mest flitigt anlitade kockar för kvällskurser, med stor erfarenhet av att bygga en pedagogisk kurs.

Pris: 1750 kronor per deltagare  
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av kursen.

Kontakta oss vid intresse!