Just nu tar vi inte emot kortbetalningar. Vänligen välj faktura som betalni... ngsalternativ. Visa mer Visa mindre

Restaurangakademien

Välkommen till oss

Restaurangakademien är en kreativ mötesplats för kunskapsutbyte inom mat, dryck, ledarskap och service. Genom våra kurser och utbildningar formar vi nästa generation branschexperter inom restaurangvärlden.

Ta ditt första steg mot en karriär som sommelier

Restaurangakademiens YH-utbildning i Stockholm

Drömmer du om att arbeta som sommelier inom hotell- och restaurangbranschen? Vår yrkeshögskoleutbildning ”Internationell Sommelier – Matsalschef” är din biljett till en spännande och givande karriär. Genom en kombination av teoretiska studier och praktisk restaurangpraktik förbereder vi dig för en roll som sommelier, både nationellt och internationellt.

I fokus just nu

Master Class Sydafrika

Möt Madeleine Stenwreth, Master of Wine. I hennes Master Class kommer du får möjlighet att djupdyka i vinodlingsområden, vinmakningstekniker och druvsorter som ger dig full förståelse för Sydafrikas storhet och mångfald som vinland. 13/5 9-16.

YH-utbildning

Nu kan du ansöka om en plats till vår Yrkeshögskoleutbildning Internationell Sommelier – Matsalschef med start den 9/8. Skicka in din ansökan senast den 15/5.

Sommelierutbildning

Med vår Sommelierutbildning Steg 1 och Steg 2 har du möjlighet till att bli diplomerad sommelier med internationell validitet. Utbildningen omfattar två terminer med undervisning en dag i veckan.

Vårens delikatesser

Våren är här och med den en explosion av färska smaker och inspirerande råvaror. Under den här kursen lagar vi modern mat med omsorgsfullt valda detaljer med vårens delikatesser och grönsaker i fokus.

Bilb på Elvira Lindqvist som håller kursen Det gröna årets matglädje

Grön matglädje

Under fyra kurstillfällen djupdyker vi i säsongens bästa växtbaserade råvaror – direkt från våra lokala bönder och producenter. Kursledare är Elvira Lindqvist, kreativ ledare på restaurang Oxenstiern. 

Styckat kött

Styckningskurs

Är du intresserad av att lära dig hantera hela köttstycken? Lär dig att förädla olika delar, från steg till sadel, och upptäck hur man bedömer köttkvalitet samt väljer rätt tillagningsmetoder.

Grön sparris

Ett år, fyra säsonger

I kursen Ett år fyra säsonger kommer du få jobba med råvaror och tillagningsmetoder som kännetecknar varje specifik årstid. Vi börjar med vårens primörer den 7/5.

Stekt kött som penslas

Amerikas kök

Är du nyfiken på Amerikas mångkulturella smakkombinationer och breda utbud av olika kök? Ta chansen att gå en inspirerande heldagskurs.

Paula Bernzen från Dackeskolan vinner Bocuse d’Or Sweden Commis Award 2024

Paulas vinnarrätt, bestående av fänkålsbakad torskrygg med frasig jordärtskocka, ramslöksblomma, kräftmousseline och skummad kräftsås med XO, visade inte bara upp hennes tekniska färdigheter utan också hennes förmåga att blanda klassiska och moderna element på ett stilfullt sätt.

Läs hela motiveringen

Team Sweden tog silver i Bocuse d’Or Europa

Efter 5 timmar och 30 minuters intensivt tävlande i Trondheim stod det klart att Gustav Leonhardt och team Sweden blir tvåa i tävlingen och med det tar sig vidare till världsfinalen av Bocuse d’Or. Noel Moglia tog även utmärkelsen bästa commis!

Event på Restaurangakademien

Bjud in dina vänner eller kollegor till ett oförglömligt event hos oss! Vi skräddarsyr allt från middagar och dryckesprovningar till after-works, konferenser och fester – alltid anpassat efter dina önskemål.

Maila in din eventförfrågan
här!

Våra erbjudanden

Dryck, Matlagning, Ledarskap eller Service? Hos oss finns något för alla, till och med för den som vill studera på distans. Vi erbjuder en mängd olika kurser och utbildningar med varierande omfattning och förkunskapskrav.

Restaurangakademien har under många decennier varit en naturlig mötes- och utbildningsplats för restaurangbranschen. Därför är det roligt att som VD få möjlighet att vidareutveckla och stärka företagets verksamhet.

– Andreas Stenberg, VD