• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Jordärtskockssoppa med stekta kantareller

Ingredienser
500 g jordärtskockor
400 g kantareller
100 g schalottenlök
1 klyfta vitlök
1½ liter kycklingbuljong
5 dl grädde
gräslök
smör

  1. Skala jordärtskockorna och skiva dem.
  2. Skiva schalottenlöken och vitlöken.
  3. Svetta alla grönsaker i smör på låg värme tills de börjar bli lite mjuka.
  4. Slå på buljongen och låt koka tills det blir mjukt.
  5. Slå på grädden, låt koka några minuter, mixa och sila.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Stek kantarellerna i lite smör och smaka av med salt.
  8. Skär ner gräslök och blanda med svampen.
  9. Fördela  soppan i djupa tallrikar och toppa med kantareller.
  10. Servera med ett gott bröd.

 

Till den här rätten dricker ni med fördel Kuentz-Bas Riesling Collection, Alsace, Frankrike, 2011
(nr 85388 på Systembolaget)