• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

HUSMANSKOST I TORE WRETMANS ANDA

Datum:
lördagen den 30:e september 2017, kl. 09.30-16.00

Kursinnehåll:
Den här kursen är en hyllning till Tore Wretman, "den svenska gastronomins fader". Här kommer vi att laga svenska klassiker som kåldolmar och fläsklägg med rotmos, men även rätter som Tore introducerade i Sverige, till exempel Sjötunga Albert.

Gunnar Forssell som arbetade mycket tillsammans med Tore på bland annat Riche, Teatergrillen och Operakällaren kommer tillsammans med Restaurangakademiens kökschef Julius Wallmo att guida oss genom dagen. 1978 öppnade Gunnar stjärnkrogen Grappe d'Or, vilken skulle bli en av Sveriges mest hyllade restauranger. Han är en av de kockar som framgångsrikt varit delaktig i att lyfta svensk gastronomi.

Kursledare: Gunnar Forssell och Julius Wallmo

Pris: 2 895 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta så att du ska få ut det mesta möjliga av kvällens innehåll.

Anmäl dig här!