• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Halstrade citronmarinerade pilgrimsmusslor med fänkålssallad och chilimajonnäs

10 pers
Ingredienser
20 pilgrimsmusslor
2 citroner
1 dl olivolja
3 vitlöksklyftor (finhackade)
Hackad bladpersilja

  1. Salta och peppra musslorna och halstra i het panna i lite olivolja.
  2. Riv skalet på citronerna och blanda med hackad vitlök, lite av saften från citronerna, olivoljan och persiljan.
  3. Skiva musslorna precis innan servering och marinera i citronblandningen.

 

Fänkålssallad
Ingredienser
2 fänkål
1 citron
salt
svartpeppar
2 msk olivolja

  1. Hyvla fänkålen tunt på mandolin och lägg i isvatten.
  2. Riv skalet av citronen och pressa juicen.
  3. Blanda med olivolja, salt och peppar.
  4. Häll av vattnet från fänkålen precis innan servering och blanda med dressingen.

 

Chilimajonnäs
Ingredienser
2 äggulor
3 dl rapsolja
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta (riven)
1/3 habanerochili (finhackad)
1 tsk tigersås
tabasco
salt
limejuice

  1. Vispa äggulorna med vitlöken och limejuicen.
  2. Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning.
  3. Tillsätt ev lite vatten.
  4. Smaka av med de övriga ingredienserna.

Dekorera med koriander.


Januari 2016