• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Grillad strömming provencale med nicoise sallad

8 pers.

Strömming
Ingredienser
40 strömmingsfiléer
1 dl olivolja
4 msk finhackad färsk timjan
3 vitlöksklyftor
Svartpeppar

  1. Tänd grillen.
  2. Pensla strömmingen med olivolja. Strö över timjan och finhackad vitlök och låt stå en timme. Salta strömmingen. Grilla dem hårt.

 

Nicoise sallad
Ingredienser
10 små potatisar
2 röda lökar
2 röda paprikor
10 små tomater
1 gurka
1 dl kapris
Rivet skal och saft av 1 citron
2 dl Niceoliver
10 gemsallad
3 msk olivolja

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och dela den på mitten när den svalnat.
  2. Skala och skär löken i ringar. Blanda ner dem i potatisen med olivoljan och saft och skal från citronen.
  3. Dela tomaterna på mitten och strö över lite salt och socker. Lägg tomaterna i halster och grilla dem ca 3 minuter.
  4. Dela paprikan på mitten och ta bort kärnhuset. Grilla dem på skalsidan tills skalet är svart. Lägg dem i en bunke och plasta. Ställ svalt. Ta bort skalet och skär paprikan i mindre bitar.
  5. Skala och skär bort kärnhuset på gurkan. Dela i mindre bitar.
  6. Dela varje gemsallad på längden i 4 bitar.
  7. Blanda tomater, gurka, paprika, kapris och oliver med potatisen. Smaka av med salt och peppar.

 

Lägg upp grönsaksblandningen på salladen och toppa med strömmingarna. Garnera med körvel och skuren gräslök.

 

Juni 2014