• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Grillad oxfilé med dragonmajonnäs, pommes frites och picklad rödlök

Grillrecept från Julius och köket

10 portioner
Ingredienser
2 kg oxfilé

  1. Putsa köttet och stycka det i bitar à 150 g
  2. Salta och grilla dem tills de kommit upp till 52 grader i mitten.


Dragonmajonnäs
Ingredienser
2 äggulor
1 msk chardonnayvinäger
1 msk dijonsenap
4 dl rapsolja
30 g nyskuren dragon

  1. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger.
  2. Tillsätt oljan under vispning till en tjock majonnäs.
  3. Smaka av med dragon och salt.


Pommes frites
Ingredienser
2 kg pommes frites
Dill
Kruspersilja
2 l frityrolja

  1. Värm oljan till 180 grader. Fritera örterna tills det är krispiga, ca 30 sek.
  2. Lyft upp dem och låt dem rinna av på papper.
  3. Fritera sedan pommes fritesen krispig och blanda dem med örterna.
  4. Smaka av med salt.


Picklad rödlök
Ingredienser
4 rödlökar
1 tsk anisfrö
1 tsk spiskummin
1 dl rödvinsvinäger
2 msk olivolja

  1. Skala och skör löken i båtar.
  2. Koka upp vinäger och kryddor.
  3. Lägg i löken och låt den koka mjuk, ca 2 min.
  4. Smaka av med salt och olivolja.