• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Friterat ostron med blomkålspuré

10 pers.

Friterat ostron
Ingredienser
10 stora ostron
1 dl mjöl
1 äggvita
1 dl pankomjöl
1 l olja till fritering

  1. Öppna ostronen och sila av spadet i en sil.
  2. Koka upp vatten och blanchera ostronen snabbt. Kyl i isbad.
  3. Torka av på handduk.
  4. Vänd ostronen i mjöl, uppvispat ägg och avsluta med pankoströbröd.
  5. Fritera ostronen vid servering.

 

Blomkålspuré
Ingredienser
1 stort huvud blomkål
Ca 1 l mjölk
Salt
Ca 3 dl grädde
1 msk creme fraiche
Rivet skal och saft av 1 citron

  1. Skär ner blomkålen i små buketter, ta bort stammen.
  2. Koka kålen riktigt mjuk i mjölken. Koka ner grädden till häften i separat kastrull.
  3. Sila bort mjölken och pressa ur vätskan.
  4. Mixa till en slät puré med grädden, citron och cremefraichen, smaka av med salt.

 

Servera det friterade ostronet i sitt skal och lägg en liten sked blomkålspuré i botten. Toppa med dill.

 

Januari 2014