• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Fem frågor till Nordiska Mästaren i Sommellerie

October 13, 2017 Posted by

Vi har pratat med Fredrik Lindfors, chefssommelier på Grand Hôtel i Stockholm, som nyss tog hem segern i The Best Sommelier of Nordics 2017.

Grattis Fredrik! Du har ju vunnit många tävlingar. Vad var det roligaste med just den här?
– Finalen, hur tidsbegränsat och hur tekniska momenten var. Det kändes väldigt avslappnat och jag hade kul!

Vad var din största styrka kontra svaghet under mästerskapen?
– Min största styrka var gästkontakten och min största svaghet var tidspressen då man måste rannsaka och begränsa sig.

Vad ser du som Sören Polonius största styrka i sin roll som coach?
– Helt klart hans enorma engagemang och ihärdighet. Träningsrutiner och insikter i vad som krävs tack vare hans erfarenheter.

Vad ser du som viktigast i ditt ledarskap när du agerar handledare för våra sommelierstudenter?
– Att nivån ska bli förståelig så att studenten hellre känner sig inkluderad än exkluderad. Som princip är det viktigt att båda parter får ut något av praktikperioden. Jag vill att min elev ska få erfarenhet och kunskap samtidigt som jag och Grand Hôtel har ett behov av deras insatser.

Vad har du för råd till blivande tävlande?
– Inställningen, det absolut viktigaste som förstagångstävlande är att ha roligt. Inte sätta för hård press på sig själv utan mer se det som ett inlärningstillfälle i hur det funkar i tävlingssammanhang. Koppla av, det syns alltid när man har kul!

Tina Trigg, Restaurangakademien



Kommentarer

Comments