• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Fem frågor till Filip Lagerström – kursetta på kökschefsutbildningen

January 16, 2018 Posted by

Vi har pratat med Filip Lagerström från Hotell Hehrne i Vänersborg som blev kursetta på höstens kökschefsutbildning.

Hur hamnade du i restaurangbranschen?
 – Jag har alltid tyckt det varit spännande med mat och smaker. Viljan att börja arbeta inom branschen skapades från den första stunden att jag stod i ett restaurangkök. Sedan dess har jag fascinerats över att skapa trevliga rätter som kan ge glädje hos någon.

Varför valde du att studera på Restaurangakademiens kökschefsutbildning?
 – Efter att ha fått ansvaret för köket på mitt nuvarande jobb så kände jag att jag ville ha lite mer kött på benen över bland annat ekonomi, men även få ett sundare tänk på hur man ska lägga upp arbetet.

Hur har utbildningen levt upp till dina förväntningar?
 – Den var precis som jag hade tänkt mig och gav mig de verktyg jag behövde för att få mer koll över verksamheten i sin helhet.

Vad tar du främst med dig från utbildningen?
 – Att jag fått en annan bild av hur viktigt det är att tänka varvet runt från leverantör till gäst samt att jag fått ett bättre ekonomiskt tankesätt.

Har du något råd till den som funderar på att börja studera på kökschefsutbildningen?
 – Att studera på kökschefsutbildningen är väl spenderad tid och är mycket givande, så får man möjligheten till att studera i ett par veckor så har man många roliga undervisningstimmar framför sig!

Kökschefsutbildningen omfattar en heldag i veckan under 13 veckor. Nästa kursstart 21 februari.



Kommentarer

Comments