• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

ETT ÅR – FYRA SÄSONGER

Datum: fyra söndagar under ett års tid. Start söndagen den 15:e oktober 2017

Ett år – Fyra säsonger riktar sig till dig som har ett starkt intresse för råvaror och matlagning och som vill vidareutvecklas som matlagare. Du har erfarenhet och passion för mat och råvaror och är redo att lämna hobbynivån för proffsnivån. Utbildningen ger dig redskap att avgöra kvaliteten på råvarorna och att arbeta utifrån respektive säsong. Du kommer få ta del av hur den professionelle kocken arbetar, lära dig olika handgrepp och arbetsmetoder utifrån råvara, kvalitet och användningsområde. Teori varvas med praktik där utgångspunkten är våra fyra svenska säsonger och de råvaror som kännetecknar dessa.

Utbildningen är uppbyggd utifrån de svenska säsongerna och råvarorna som används är närodlade eller svenskproducerade. Grundtanken är att när man väljer att gå alla fyra tillfällen får man en god bild av vad kvalitet utifrån säsong innebär. Självklart finns möjlighet att endast medverka de dagar/säsonger som passar. Matlagningsåret inleds under hösten, när skog och mark bjuder på en buffé av bland annat svamp och viltkött. När februari kommer är det dags att smaka på vad havet erbjuder, vi gör skaldjursfonder och arbetar med grönsaker som äpple, purjolök och jordärtskocka som vilat under vintern. Maj månad är det dags för nästa tillfälle och då är lammen unga, primörerna skördas och det blir en lättare typ av matlagning som delvis sker utomhus. Efter sommaren ska bären plockas och tas vara på, landet skördas och vi tillagar gris och nöt som haft sommaren på sig att äta upp sig.

Kursledare: Magnus Albrektsson
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigast anlitade kursledarna på Restaurangakademien. Med sina dryga 20 år på välrenommerade restauranger som Riche, Rolfs Kök och F12 group har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt för bästa inlärning.

HÖST
– oktober

Datum: söndag 15:e oktober 2017
Tid: 9:30–16:00

  • vilt
  • rotsaker
  • svamp
  • köttkvaliteter
  • korv och patéer

VINTER
– januari
Skafferi, jordkällare och kalla hav

Datum: söndag 14 januari 2018
Tid: 9.30-16:00

  • fisk och skaldjur
  • övervintrande grönsaker – äpple, purjolök, jordärtskocka
  • musselfond, fiskfond
  • potatisspecial – vilka sorter ska vi använda nu, hur vi använder de olika sorterna

VÅR
– maj
Vårens primörer

Datum: söndag 13 maj 2018
Tid: 9.30-16:00

  • lamm, fågel och ägg
  • vårprimörer – sparris, nässlor, ramslök, rankspenat
  • färskpotatis
  • lättare tillagning, grillning

SENSOMMAR
– september
Sensommar

Datum: söndag 9 september 2018
Tid: 9:30-16:00

  • nötkött och gris från närliggande gårdar
  • skörd – vad landet erbjuder
  • mangold, pumpa, blomkål
  • kalvfond
  • bär, geléer

Pris: 8 685 kr
I kursen ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!