• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Dillkokta augustikräftor

2 kg kräftor

Lag
Ingredienser
5 liter vatten
220 g grovt salt
40 g socker
200 g krondill
3 dl ljus öl

  1. Skölj kräftorna och kolla att alla lever. Ta bort de som inte lever.
  2. Koka upp lagen men spara lite av dillen till senare. Låt den koka ca 10 minuter.
  3. Koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg ner kräftorna och låt koka upp.
  4. Lyft över kräftorna i den varma dillagen och koka ca 5 minuter.
  5. Plocka upp kräftorna och kyl ned både lagen och kräftorna. Sila över lagen på kräftorna när båda är kalla.
  6. Lägg i resten av dillen och låt kräftorna dra över natten.

 

Till kräftorna dricker ni med fördel Melleruds Utmärkta Pilsner. 
(nr 1253 på Systembolaget)

 

Augusti 2014