• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Citron- och brynt smörbakad vitsparris med löjromsmörsås

4 pers.

Sparris
Ingredienser
8 vita AA-sparrisar
1 citron
timjan
salt
socker
400 g smör

  1. Skala sparrisen och skär av roten. Lägg sparrisen i en ugnsfast form,  salta och sockra. 
  2. Bryn smör i en kastrull och slå den över sparrisen. Lägg i skalet från en halv citron och en kvist timjan.
  3. Baka dem mjuka i ugn på 110 grader ca 15-20 min.

 

Löjromsmörsås
Ingredienser
1 schalottenlök, finhackad
1,5 dl kycklingfond                                  
0,5 dl vitt vin                                                                                      
1 msk grädde                                                                
50 g smör    
löjrom                                
salt
vitvinsvinäger

  1. Svetta löken i lite smör. Häll på och koka upp kycklingfonden, grädden och det vita vinet.
  2. Klicka i smöret under vispning.  och smaksätt med salt, nymalen svartpeppar och vitvinsvinäger. Avsluta med att klicka i löjrom.

 

Maj 2014