• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

BOEUF BOURGUIGNON

10 pers
Ingredienser
2 kg högrev
300 g rimmat sidfläsk
30 st röda steklökar, skalade
800 g små champinjoner
2 st gullökar
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor, krossade
1 liter rödvin
1 lagerblad
1 kvist timjan
persiljestjälkar
Salt och peppar

    1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar och strimla fläsket. Bryn fläsket i en torr stekpanna och ställ det åt sidan.
    2. Skala och skiva gullöken och vitlöken. Svetta i en kastrull med lite olja. Tillsätt tomatpurén.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet i omgångar runt om. Deglasera pannan med lite av rödvinet.
    4. Lägg över köttet i kastrullen med löken och tillsätt resten av vinet och ev lite vatten. Lägg även i en bukett av timjan och persilja samt lagerbladen. Koka tills köttet är mört ca 1-2 timmar. Red av med lite maizena.
    5. Stek upp champinjonerna och de röda steklökarna och tillsätt i grytan tillsammans med sidfläsket.
    6. Smaka av med salt och peppar.

Servera med en god potatispuré.

Till den här rätten dricker ni med fördel Henri de Villamont Savigny-lès-Beaune Le Village, Bourgogne, 2010
(nr 74290 på Systembolaget)

Alkoholfritt alternativ: Easy Rider Bulldog IPA, Gotlands Bryggeri
(nr 1973 på Systembolaget)

Oktober 2017