• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Betor i olika färger med smörad kycklingbuljong, forellrom, kantareller och örter

4 pers.

 

Ingredienser

8 små polkabetor

8 små gulbetor

3 dl kycklingfond

2 msk smör

0,5 msk chardonnayvinäger

300 g kantareller

100 g forellrom

Blandade örter

Salt

  1. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Spola kallt och skala dem.
  2. Skär betorna i fina bitar.
  3. Koka ner kycklingbuljongen till 1/3.
  4. Smaka av med vinäger och vispa i smör, salta.
  5. Stek kantarellerna i smör tills de är gyllenbruna.
  6. Blanda betor och svamp med kyckling buljongen.

 

Servera i djupa tallrikar och toppa med forellrom och örter och goda krutonger.

 

September 2013