• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

STOLTA ÄGARE TILL ÅRETS KOCK

Årets Kock grundades 1982 av Svensk Mjölk och Tore Wretman, Gastronomiska Akademien, med målet att sätta gastronomin på samhällets agenda. Året därpå korades den första segraren. Idag har Årets Kock officiell SM-status och är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling med stor uppmärksamhet i massmedia. Tillsammans med rikspress finns politiker samt representanter för den professionella matbranschen på plats och minglar. Drygt 4000 åskådare hejar fram finalisterna.

Tävlingen har betytt mycket för restaurangbranschens utveckling i Sverige genom inspiration och matglädje. Under de senaste åren har evenemanget vuxit explosionsartat och de tävlande håller en mycket hög internationell klass.

Hanna Halpern, VD på Restaurangakademien, är tillika General för Årets Kock. Stefan Karlsson är ordförande i juryn för Årets Kock och Markus Aujalay är ordförande för Föreningen Årets Kock. Sedan 2015 är Årets Kock ett helägt dotterbolag till Restaurangakademien och sedan 2016 är Restaurangakademien även stolta bronspartners.

Den 2 februari stod det klart att Johan Backeus är Årets Kock 2017. Pernilla Lundberg fick Karin Franssons mentorpris 2017.
 

Läs mer om tävlingen här »